Стишко посело 2018

Манифестација Стишко посело настала је у циљу промоције културног наслеђа и туристичке понуде општине Мало Црниће. Драго нам је што се ове године показало интересовање бројних такмичара за учешће још пар месеци раније и из тог разлога потрудили смо се да програм буде што квалитетнији и да се посетиоци што боље проведу. Почели смо одтакмичења у спремању гулаша и рибље чорбе, за које је пријављено чак 96 екипа и 14 удружења жена које су се такмичиле у вештинама представљања наше традиције.
У поподневним часовима водитељи целодневног програма су омиљени у народу Сузана Манчић и Миша Ћирић и планиран је концерт је наше афирмисане певачице Мериме Његомир. Иако је на манифестацији акценат стављен на нашу традицију, у оквиру културно уметничког програма одлучили смо поред бројних културно уметничких друштава са нашег поднебља да изненадимо посетиоце представљањем различитих традиционалних плесова широм света. Захваљујући плесном клубу Болеро и плесном студију Амадеус, приказане су игре Индије, Африке, циганске игре, Америке и Енглеске. Плес спаја све народе и обогаћивање је када радимо на уједињењу, упознавању и зближаваљу различитих култура.Својим предивним гласом програм је оплеменила Софија Перић Пинкова звездица, а за крај смо оставили увек интересантне лепотице Стишког посела и избор за мис.
Овогодишњу манифестацију Стишко посело подржало је Министарство трговине туризма и телекомуникација Републике Србије. Захваљујем се Општини Мало Црниће, Центру за културу општине Мало Црниће као суорганизатору, донаторима, такмичарима и учесницима на манифестацији и надамо се да су сви посетиоци понели позитивне утиске који се памте са манифестације Стишко посело и да ће нам доћи и следеће године.