ТООМЦ

Туристичка организација општине Мало Црниће у сарадњи са Општином Мало Црниће, Спортско рекреативном асоцијацијом Пожаревац, школама и планинарским клубом „Вукан“ из Пожаревца организује традиционално  промотивни излет на потезу Кула-Манастирица који обухвата упознавање природних лепота и културно историјских споменика општине Мало Црниће кроз дружење у природи.

Манифестација „Ходањем до здравља“ одржана је први пут 2018. године. Програм се сваке године обогаћује садржајима и обухвата такмичење у различитим дисциплинама.  Након позитивних утисака, интересовање за спорт и авантуристички туризам у општини Мало Црниће расте, развија се свест о љубави и поштовању према природи у корист упознавању историје и културно историјских споменика који се налазе на претходно трасираној стази у сарадњи са планинарским клубом Вукан из Пожаревца. На спомен обележју Врањевац, учесници се упознају са догађајима и битки на Врањевцу.  

Више школа са територије општине Браничевског округа учествује на манифестацији „Ходањем до здравља“, а својим присуством  догађај подржи председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић са сарадницима.