Стишко посело 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Свакако да је последња субота у августу убележана у календаре грађана општине Мало Црниће, а и грађана околних општина за традиционалну манифестацију „Стишко посело“. Интересовање за учешће надмашило је све претходне године. Као организатор, морам да изразим велико задовољство јер је за сваку манифестацију веома битно не само да траје, већ и да расте по питању садржаја, учесника, а самим тим и посетилаца.

Имали смо 103 пријављене екипе за надметање у спремању гулаша и рибље чорбе, 26 такмичара у спортском риболову, преко 10 удружења жена и петнаест културноуметничких друштава међу којима је био и Градски ансамбл народних игара и песама Центра за културу Пожаревац. Гости манифестације били је бугарско културно уметничко друштво „Северњаци“ из Монтане и естрадна уметница која годинама траје Снежана Бабић- Снеки.

Циљ Туристичке организације је допринос у развоју и разноликости садржаја на територији општине Мало Црниће, како у току године, тако и на Поселу, па смо одлучили да изненадимо све посетиоце са несвакидашњим дневним ватрометом и премијерном презентацијом промотивног филма сниманог у току 2015. године и који ће у наредном периоду представљати туристичку разгледницу општине Мало Црниће.

Покровитељ манифестације били су Општина Мало Црниће и Министарство трговине туризма и телекомуникација Републике Србије. Овогодишње „Стишко посело“ у Малом Црнићу заузело је важну позицију као манифестација Браничевског округа. Уз подршку локалног руководства, велики учинак у реализацији манифестације, као и поменутог филма дали су бројни сарадници, становништво, волонтери и пријатељи Туристичке организације општине Мало Црниће.

Захваљујем се свим учесницима програма, свим онима који су допринели да „Стишко посело постане манифестација о којој се говори. Захваљујем се глумцима и режисеру који су израдили филм о туристичкој понуди општине. Такође се захваљујем свима онима који су издвојили своје време да својим присуством увеличају нашу манифестацију. Такође се захваљујем нашим гостима: народним посланицима Драгану Пауновићу, Оливери Пауљескић и Слободану Перићу, начелнику Браничевског округа Александру Ђокићу, председнику градске општине Костолац Ивану Савићу, председнику Скупштине града Пожаревца Банету Спасовићу са члановима већа, председнику СО-е Петровац на Млави Душану Нединићу са члановима већа, помоћнику председника општине Жагубица Душану Милосављевићу, начелнику општинске управе општине Жагубица Животију Илићу, директорима јавних предузећа и установа, туристичких организација Голубац и Мајданпек, директорима школа  како општине Мало Црниће, тако и суседних општина, а посебну захвалност члановима већа, одборницима општине Мало Црниће и многобројним присутним гостима.