Рагби Тач турнир 2015

               19009_836397913114186_5857463438354045176_n

               У недељу, 21.јуна у сарадњи Туристичке организације општине Мало Црниће и Српске Тач Федерације одржана је друга презентација Рагби Тач спорта у општини Мало Црниће. Захваљујући подршци локалне самоуправе, руководству фудбалског клуба Шапине и МЗ Шапине, другу годину обележили смо у интернационалном саставу, појачани клубом Арсенал Портомонтенегро из Црне Горе, а поред тимова из Београда, Земуна и Лесковца, гости су нам били и клуб Америчког фудбала „Пастуви“ из Пожаревца.

                    Сам ток игре протекао је у спортском духу који ни местимична киша није могла да поквари. У квалификацијама су се издвојили бољи тимови, а прво место освојио је РК Партизан, док су другопласирани били РЛК Земун мини панде, треће место је припало РЛК Ташмајдан тигрови, док је домаћи тим ТОО Мало Црниће наступао са паролом „важно је учестовати“ и пласирао се на шесто место. Након турнира организована је посета манастира Заова.

                   Циљ ТО општине Мало Црниће је допринос у развоју и разноврсности садржаја на територији општине Мало Црниће. Презентацијом Рагби Тач спорта упознали смо становништво са до сада недовољно познатим, али свакако спортом који заслужује већу пажњу. Наставићемо са популаризацијом овог спорта и трудити се да општина Мало Црниће постане центар организовања турнира уз још већу посећеност из Србије и иностранства.