Завидни резултати на Светском купу 2014. у Турској после Аљудова

 8

 Након завршртка такмичења у Аљудову, такмичари су освојили завидне резултате на Светском купу у параглајдингу у прецизном слетању. ВИШЕ О ТОМЕ НА САЈТУ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ- http://www.vss.rs/index.php/sr-RS/vss-mainmenu-119/paraglajding-mainmenu-136/1909-svdspznsrpp

Параглајдинг клуб „Бели орлови“ из Пожаревца, Ваздухопловни Савез Србије, Туристичка организација општине Мало Црниће и Туристичка организација Пожаревац организовали су протеклог викенда “Куп орлова“ Аљудово 2014. Ово је прво такмичење у дисциплини прецизно слетање на овим просторима које се бодује за Параглајдинг лигу Србије.

Такмичење је отворио председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић који је похвалио труд „белих орлова“ уложен у промовисање параглајдинга као спорта, као и подршку локалне самоуправе и туристичких организација у организацији овог такмичења.
Пратећа манифестација коју су заједно са „Белим орловима“ организовале Туристичка организација Мало Црниће  и Туристичка организација Пожаревац објединила је презентацију туристичке понуде Браничевског округа, као и презентацију домаће радиности удружења жена „Сестра Јелица“ и „Георгина“, као и удружење пчелара „Стиг“.

Скупу је присуствовао и начелник Браничевског округа Александар Ђокић, који се захвалио руководству „Белих орлова“ и туристичкиим организацијама Града Пожаревца и Општине Мало Црниће, на успешној организацији такмичења и пратеће манифестације.

Треба истаћи да су поред параглајдинг репрезентације Србије на такмичењу учествовали и Горан Ђурковић и Милица Маринковић, светски прваци у дисциплини прецизно слетање параглајдером и добитници престижне статуе „Златни орао“, нај престижније награде коју један ваздухопловни спортиста може да добије за резултате постигнуте у претходној години.

По завршетку другог такмичарског дана, председник „Белих орлова“ Мирослав Марјановић, уручио је пехаре, медаље и робне награде у мушкој и екипној конкуренцији. У мушкој конкуренцији прво место је освојио Драган Попов из ПК “Беркут”, док су друго и треће место освојили чланови ПК “Кошава” из Сурчина, Слободан Малетић и Павле Маринковић. У екипном такмичењу, најбољи је био ПК “Кошава”, на другом месту је тим СПК “Беркут” из Вршца, а трећи је ПК“Делта” из Кањиже.