Отворена пешачко рекреативна стаза у Малом Црнићу 28.04.2018.

Туристичка организација општине Мао Црниће у сарадњи са планинарским клубом Вукан из Пожаревца организовала 28.04.2018. године отварање пешачко-рекреативне стазе „Ходањем до здравља“ у виду излета који обухвата обилазак манастира Брадача, спомен обележја Врањевац, врха Бубањ и параглајдинг стазе. Циљ излета је развијање позитивног односа према културним вредностима, социјалним односима, спортским потребама и навикама, схватање значаја здравља и здравих стилова живота и промоција општине Мало Црниће. Пешачко рекреативна стаза укупне дужине 14,3 км јасно је означена планинарским симболима црвено беле боје и стрелицама које означавају правац и удаљеност до следећег одредишта, што у наредном периоду омогућава свим посетиоцима несметано коришћење стазе и уживање у туристичкој понуди општине Мало Црниће без бојазни да ли ће се изгубити у природи.

 

Обилазак стазе реализован је уз подршку лиценцираних водича планинарског клуба „Вукан“ и Драгана Јацановића који је одржао историјски час на спомен обележју Врањевац. Одазвало се 250 учесника са територије општине Мало Црниће и Пожаревац, а посебна част и задовољство била је подршка и прелазак целокупне стазе председника Општине Мало Црниће Малише Антонијевића, председнице СО-е Горанке Стевић, помоћника председника Општине Александра Марковића, помоћника председника Општине Топлице Ђорђевића, Општинског правобраниоца Александре Стаменовић, директорке ОШ „Моша Пијаде“ Наташе Угриновић, директорке ОШ „Ђура Јакшић“ Јелене Стојановић, директорке библиотеке „Србољуб Митић“ Данијеле Божичковић Радуловић, Маје Смиљковић и бројних професора основних школа.

Одазив и позитивни утисци који су понети са првог промотивног излета несумљиво потврђују оправданост маркирања стазе која ће, надамо се заживети још више у наредном периоду.