Излет „Ходањем до здравља“ 28.04.2018.

Туристичка организација општине Мало Црниће у сарадњи са Општином Мало Црниће и планинарским клубом „Вукан“ позива све заинтересоване у суботу, 28.04.2018. године на промотивни целодневни излет пешачко-рекреативног карактера „Ходањем до здравља“. Уз дружење у природи обићи ћемо наше културно историјске споменике Брадача и Врањевац поред очуваних ровова бранилаца, врх Бубањ и параглајдинг стазу на којој се претходних година одржавало Државно првенство у дисциплини прецизно слетање.

Поред ученика и наставника основних школа општине Мало Црниће, Пожаревца и чланова планинарског клуба „Вукан“, излету се могу прикључити сви родитељи, пријатељи, становници општине Мало Црниће и авантуристи да кроз шетњу, рекреацију и дружење проведу дан са нама доласком на старт у сопственој режији у суботу, 28. априла у 9 часова. 

Стаза је означена  планинарским симболима црвене и беле боје и стрелицама које показују правац. Обилазак стазе, са повратком укупне дужине 14,3 км и висинске разлике 276 мнв предвиђен је уз подршку лиценцираних видича и чланова планинарског клуба „Вукан“ који ће нас упознати са лепотама планинарења. Циљ излета је развијање позитивног односа према културним вредностима, спортским потребама и навикама, позитивним социјалним односима, схватање значаја здравља, здравих стилова живота и промоција општине Мало Црниће.

 

Програм излета:

09:00 Окупљање свих учесника са територије општине Мало Црниће и Пожаревца (Кула-мост ка манастиру Брадача) (113 мнв) – подела мапе учесницима и полазак на пешачко рекреативну стазу која обухвата посету културно историјских споменика и природних локалитета:

1. Манастир Брадача – удаљеност од старта 2.470 м (208 мнв) – задржавање 15 минута;

2. Спомен обележје Врањевац – удаљеност од старта 2.900м (294 мнв) – задржавање 45 минута:

-Обраћање председника општине Мало Црниће;

-Час у природи поред очуваних ровова бранилаца посвећен Врањевцу и једној од највећих битака која је одржана 1915. године у ноћи између 18. и 19. октобра (10 минута);

-Подела сендвича и воде пријављеним учесницима преко школе;

3. Врх Бубањ – удаљеност од старта 6.350м (389 мнв) – задржавање 10 минута:

-Обраћање начелника планинарског клуба „Вукан“- упознавање са планинарењем, ходањем и здравим животом;

4. Параглајдинг стаза са видиковцем – удаљеност од старта 7.150м (357 мнв)- задржавање 15 минута:

-Групно сликање;

Повратак